Aleksi Valavuori

Tv-juontaja, urheilumanageri ja liikemies, myös Godfatherina tunnettu Aleksi Valavuori pääsi eroon silmälaseistaan

 

Vuosi 1989, pikku-Aleksille haetaan silmälasit tutulta optikolta. Näkö on noin miinus yksi, eli ei mikään katastrofaalinen, mutta esimerkiksi luokkahuoneessa on vaikeuksia nähdä takapulpetista taululle asti. Silmälasit ovat mallia isot, täyttävät koko naaman. Muistan vielä optikon lauseen: “Nämä sopivat sulle tosi hyvin!” Voin kertoa sinulle hyvä optikko näin jälkikäteen, eivät muuten sopineet!

 

Yritin myös urheilla silmälasien kanssa. Ensimmäisessä korismatsissa heitin lasit pois jo alkuverryttelyn jälkeen, ei tullut mistään mitään ja pallo ei löytänyt tietänsä lähellekään koria.

 

Käytin silmälaseja varsin harvakseltaan ja kokeilin myös piilolaseja jossain vaiheessa. Piilolasitkaan eivät olleet minua varten. Niiden kanssa meni liikaa aikaa ja usein myös hermot. Pärjäsin perusarjessa varsin hyvin ilman mitään, mutta asia painoi mieltäni. Liian usein huomasin istuvani urheilumatsissa tai leffassa näkemättä kauas juuri yhtään mitään.

 

Mietin pitkään ja arvoin menemistä silmälaseriin. Yleensä teen isotkin päätökset hetkessä, jostain syystä tätä ratkaisua siirsin ja siirsin. Jälkikäteen tunnen oloni suorastaan typeräksi, miksi ihmeessä en mennyt jo aiemmin? Näkeminen on nimittäin aika siistiä!

 

Varasin ajan Medilaserista vihdoin heinäkuussa 2013. Koko prosessi oli huomattavasti kevyempi kuin luulin. Näöntarkastus, lääkärin tapaaminen, siitä viikon päästä maailman nopein operaatio ja siitä jo muutaman päivän sisällä näkö kristallinkirkas. Aika uskomatonta!

 

Itse operaatio jännitti silti aika lailla. Silmät ovat monella tavalla aivan yliherkkä paikka itselleni, varmasti myös monelle muulle. Turun Medilaserin henkilökunta oli onneksi alusta lähtien niin mahtavaa, että siinä rentoutui väkisinkin mukana. Silti, kyllä mua jännitti ja hikoilutti.

Tekniikkana operaatiossa käytettiin uusinta Smile-systeemiä, mutta minua hymyilytti vasta hieman viiveellä. Mukava henkilökunta opasti minut makuulle ja laittoi myssyn päähän. Sitten mentiin!

 

Itse operaatio oli hetkessä ohi. Katselin avaruuspalloja ja laser teki työtänsä yhdessä henkilökunnan kanssa. Olin mielestäni maannut vasta hetken, kun jo pyydettiin nousemaan. Se oli siinä! Jep, noin 15min ja koko homma oli ohi. Katse oli aika lailla sumuinen ja silmiä kirveli. Sain kuitenkin heti tippoja ja kirvely lakkasi. Hetki vielä lepohuoneessa, taksi alle ja kotiin. Kotona sumuisuus alkoi jo kadota ja pystyin katselemaan jopa telkkaria muutaman tunnin päästä. Twitterin ja Facebookin käyttö oli haastavaa, mutta siihenkin kykenin jo saman illan aikana ;)

 

Ensimmäinen yö ja aamu olivat minulle haastavampia kuin monelle muulle. Silmäni kuivuvat todella nopeasti ja en tajunnut pyytää mukaani tarpeeksi puudutustippoja. Suuntasinkin heti seuraavana aamuna takaisin Medilaseriin, jossa henkilökunta tiesi heti mistä oli kyse. Lisää tippoja silmiin ja kirvely lakkasi heti. Operaatiosta seuraavan päivän iltapäivänä fiilis oli jo todella mahtava. I did it!

 

Tästä muutamia päiviä eteenpäin ja olin onneni kukkuloilla. Se pienikin sumu oli kadonnut ja näin jo lähes täydellisesti. Kuinka siistiä olikaan kulkea kaupungilla ja nähdä kaikki, jopa kaukaa moikkaavat tutut ja tunnistaa heidät heti. Kuinka superia olikaan mennä korismatsiin ja nähdä kaikki tilanteet aivan viimeisen päälle. Aivan megasiistiä, niin hienoa, että teki mieli tuuletella koko ajan!

 

Suosittelen enemmän kuin lämpimästi tätä mahdollisuutta. Itse viivyttelin ratkaisun tekemisessä aivan liian pitkään ja jos olisin tämän tilanteen ja fiiliksen tiennyt aiemmin, olisin mennyt Medilaseriin jo ajat sitten!

 

Kiitos vielä Medilaserille! Minulla on kohta 35 vuotta mittarissa, edessä siirtyminen ikämiehiin ja olikin jo aika päivittää pelisilmät!

 

- Aleksi Valavuori