Antti Koskinen

 

Yläasteelle mennessäni huomasin, etten näe takapenkistä enää taululle. Silmälasien hankkiminen tuli ajankohtaiseksi, vaikka vahvuutta ei kovin paljoa ollutkaan. Silloin harrastin vielä jääkiekkoa ja yleisurheilua jalkapallon lisäksi. Yhdeksännellä luokalla kokeilin kerran harjoitella silmälasien kanssa ja huomasin, että on helpompi pelata, kun näkee hyvin. Siitä lähtien olen käyttänyt piilolinssejä urheillessani.

 

Syksyllä 2014 sain silmätulehduksen, joka vaivasi yllättävän pitkään. Syynä saattoi toki olla se, etten voinut urheilla ilman piilolinssejä, kun näköni oli vuosien mittaan heikentynyt jonkin verran. Silmälääkäri sanoi, etten saisi käyttää piilolinssejä kuin silloin tällöin, ehkä viikoittain. Olin käynyt vuotta aiemmin esitutkimuksessa, sillä olin halunnut selvittää oliko toimenpide edes mahdollinen minun silmilleni. Keneltäkään ystävältäni en ollut kuullut huonoa palautetta. Silti olin hieman epävarma leikkauksesta, näköä kun ei halua menettää. Asia palasi kuitenkin nyt mieleeni, kun piilolinssien kanssa oli ongelmia.

 

Varasin esitutkimusajan joulukuun alussa, sillä meillä oli harjoituksista taukoa. Leikkausajan sain varattua nopeasti vielä ennen joulua, joten tammikuussa voin taas harjoitella normaalisti alusta saakka. Leikkaukseen tullessani ehdin hetken odotella vuoroani, mutta minulla oli varma fiilis tästä leikkauksesta. Kaikki sujuikin nopeasti ja ongelmitta, hetken päästä olin lepotuolissa lasit päässä odottelemassa kotiinlähtöä. Puudutusaineen vaikutuksen loputtua silmiä kirveli hetken, mutta se oli pientä siihen iloon verrattuna, että näki seinäkellosta ajan.

 

Seuraavana aamuna sain ottaa lasit pois päästä ja koin pientä riemua nähdessäni uuden kirkkaan maailman. Tippojen käyttäminen ei harmita yhtään, sillä piilolinsseillä on tottunut leikkimään vuosien ajan. Näkö tarkentuu päivä päivältä. Pettynyt olen ainoastaan siihen, että tänä vuonna joudun jättämään joulusaunan väliin. Pahimmassa tapauksessa ilman leikkausta pelini olisi pelattu, joten kiitos Medilaser!

 

Antti Koskinen, puolustaja, Ilves