Hannu Aravirta

Suomalaista jääkiekkoa on vaikea ajatella ilman Hannnu Aravirtaa ja hänen vankkumatonta asiantuntemustaan. Mutta miten Aravirta osaa ajatella omaa elämäänsä ilman silmälaseja?

Linssileikkauksen jälkeen, mitä nyt kuuluu?

Olo on erinomainen ja näkö myös! Nyt 2 kk leikkauksen jälkeen väsyneenä ajaessa saattaa hieman näkyä haloja liikennevalojen ympärillä, mutta muuten ei kyllä mitään ongelmia ole ollut. Näkö tarkentui leikkauksen jälkeen todella nopeasti, seuraavana aamuna luin jo lehteä ilman laseja.

Mistä tulee isoin wow-elämys, ettet laseja enää tarvitse?
Koko ajan oikeastaan. Kun on yli 10 vuotta pelannut eri lasien kanssa, on uskomattoman helppoa olla ilman! Törmään tähän ihan kaikissa käytännön tilanteissa, niin tv:tä katsellessa, lehteä lukiessa tai menua tutkiessani. Golffatessakin tarvitsin lukulaseja merkatessani tuloskorttia, sääntöjä tutkiessani ja niin edelleen, eli vaikeuksia oli jos en ollut muistanut pakata laseja bagiin mukaan. Pystyin kyllä pelaamaan ilman laseja, mutta toki leikkaus on terävöittänyt pallon näkemistä. Kyllä lasittomuus on valtava helpotus!

Millainen itse leikkauskokemus oli vaikkapa hammaslääkärissä käymiseen verrattuna?
No, kyllä hammaslääkäri on jo niin arkisen tuntuinen, että ehkä se on helpompaa. Mutta tuntemukset silmäleikkauksessa, ne olivat yllättävän vähäiset ja jopa pienemmät kuin hammaslääkärissä. Leikkaussalissa meni yhteensä alle puoli tuntia aikaa ja toimiminen oli todella vaivatonta.

Lääkärin ammattitaidolla on valtava merkitys tällaisessa toimenpiteessä, kun kyseessä on näin tärkeä leikkaus maksan ehdottomasti mieluummin kokemuksesta kuin haen halvinta toimijaa.

kuva: Jukka Rautio / Pelicans