Markku Aro

"Tuntuu, kuin olisin saanut uudet silmät!"

 

Vuosikymmenten viihdyttäjä ja esiintyjä, mm. Hyvännäköinen -hitistään tunnettu Markku Aro pääsi ikänäöstään eroon Medilaserissa. Suosikkiartistin silmälasien käyttöhistoria on itse asiassa melko tavallinen tarina; kuten moni muukin ikänäköinen, Markku ei käyttänyt nuorena lainkaan silmälaseja vaan tarve heräsi vasta myöhemmällä aikuisiällä.

 

– Joskus neljänkympin jälkeen huomasin, että lukiessa ja esimerkiksi nuotteja selatessa sai viedä tekstiä koko ajan kauemmas ja kauemmas, että pystyi tarkentamaan. Sitten tuli tilanne, että käsivarren pituus ei enää riittänyt ja oli pakko taipua käyttämään lukulaseja. Kaukonäkökin alkoi pikku hiljaa tuntua heikommalta, vaikka sinnittelinkin arjessa jonkin verran myös ilman laseja.

 

Eivät silmälasit olisi sopineetkaan artistin aktiivisiin urheiluharrastuksiin eikä keikalla ollut helppo toimia lasien kanssa.

 

– Pelaan tennistä ja golfia, ja niissä tarkka näkö on aika lailla ehdoton edellytys pelin sujuvuuden ja mielekkyyden kannalta. Silmälasit eivät vain toimi silloin kun pelissä on vauhtia ja vaihtuvia olosuhteita. Keikalla tarvitsin laseja viimeistään siinä vaiheessa, kun piti lukea nuotteja. Eivät ne lasit tietenkään koskaan olleet siellä missä piti, aina niitä sai etsiä.

 

Ajatus silmäleikkauksesta kypsyi pikku hiljaa, kun Markku luki lehdestä Medilaserista ja siitä, että myös ikänäköä voidaan korjata. Medilaserin esitutkimuksessa selvitettiin, että sopivin toimenpide Markulle oli linssileikkaus, ja tehtiin tarvittavat mittaukset ja tutkimukset leikkausta varten. Leikkauspäätös oli helppo, eikä vähiten sen vuoksi, että leikkaavalle lääkärille oli itselleen tehty samainen toimenpide.

 

– Juttelin esitutkimuksessa Petri Oksmanin kanssa, joka kertoi leikkauksesta sekä kirurgin että potilaan näkökulmasta. Kyllähän se on aika vakuuttavaa, kun kirurgille on tehty sama leikkaus kuin mitä hän suosittelee potilaalle. Tuumasin, että koska Petrikin on urheilumiehiä, tämä on varmasti toimiva ratkaisu!

 

Leikkaus ei artistikonkaria jännittänyt eikä siihen ilmennyt aihettakaan, koska leikkaus oli vaivaton ja nopeasti ohi.

 

– Tiesin ja tunsin olevani hyvissä käsissä. Leikkauksen aikana minulle selostettiin koko ajan, mitä tapahtuu. On se huikeaa, miten taiten silmä pystytään leikkaamaan – ja niin nopeasti ja kivuttomasti. Leikkauksen jälkeen yllätyin, kun näin jo saman tien katsoa ajan seinäkellosta ja omasta rannekellostanikin.

 

Toipuminen sujui helposti, mutta muille linssileikkausta harkitseville Markku vinkkaa, että lopputulosta pitää kuitenkin malttaa odottaa.

 

– Toipuminen oli todella vaivatonta. Ei se näkö tietenkään heti ensimmäisinä päivinä täydellisesti toiminut – uuteen näköön piti vähän totutella ja katseluetäisyyksiä miettiä uudelleen – mutta joka päivä sitä näki paremmin ja paremmin, ja siitä tiesi, että kaikki on kunnossa. Nyt nelisen kuukautta leikkauksen jälkeen näkö on todella tarkka – tuntuu, kuin olisin saanut uudet silmät!

 

Markku Aro suuntaa nyt kiireiseen keikkakesään ja urheiluharrastuksiinsa – hyvännäköisenä, hyvänäköisenä ja ilman huolta hiostavista tai kadoksissa olevista silmälaseista!