Petra

Tiktak-yhtyeen entinen solisti, Vain elämää -sarjastakin tuttu Petra korjautti näkönsä keväällä 2017.

 

"Laseista lasikkiin

 

Sain ensimmäiset silmälasit ala-asteella. Äidin kanssa mentiin optikolle, ja mun tyylitaju oli kehyksien valinnassa 9-vuotiaan maun mukainen. Ylä-asteelle siirryttäessä lasit tuntui jo aivan vanhanaikaisilta, eikä niitä tietenkään kehdannut käyttää. Oli siinä se hyvä puoli, että mun täytyi aina istua eturivissä, kun en muuten nähnyt taululle. Näin ollen en kuulunut takarivin supattajien joukkoon. Minusta tuli myös erinomainen bussinumeroiden päättelijä, kun arvoin Kaisaniemessä värien ja kellon perusteella, minkä bussin pysäytän.

 

Onneksi tulin lopulta järkiini ja hommasin uudet lasit, joita kehtasin käyttää myös koulussa. Valitsin mahdollisimman huomaamattomat kehyksettömät pokat. Niiden kanssa hankaluutena oli se, että onnistuin istumaan niiden päälle, pudottamaan ne tms. monta kertaa vuodessa. Näin ollen minusta tuli silmälasiliikkeen vakioasiakas, kun rikkuotuneita linssejä korjattiin todella monta kertaa.

 

Minulla on molemmissa silmissä -2,5, joten keikkailu ilman laseja ei onnistu. Silmälasien käyttö keikoilla on kuitenkin mahdotonta, kun lavalla tulee hypittyä ja pompittua aika tavalla. Niinpä keikoilla käytin ahkerasti piilolinssejä. Niiden käyttäminen ei kuitenkaan ole ihan mutkatonta. Monet kerrat on piilareita väännetty päähän liikkuvassa keikkabussissa ilman käsienpesumahdollisuutta. Toisaalta keikalla hikoillessa meikkiä valuu silmiin. Tuntuu kamalalta, kun ripsivärit valuvat piilolinssin ja silmän väliin eikä lavalla silmiä voi edes hieroa. Keikkailu on myös haastavaa silmälasien kannalta. Yhdet silmälasit meni vaihtoon, kun niitä säilytettiin tarpeeksi pitkään eri keikkapaikkojen takahuoneessa. Onnistuin kuluttamaan hiuslakalla niiden muovipinnan aivan kauhean näköiseksi.

 

Nyt kun minulle on tehty Lasik-leikkaus, enkä enää tarvitse laseja tai piilareita, on mielessä vain yksi asia. Miksi ihmeessä en mennyt leikkaukseen aiemmin? Tuntuu kuin olisi alkanut uusi elämä. Ei ole mitään ihanampaa, kuin herätä aamulla ja katsoa ulos ikkunasta ilman, että täytyy ensin hapuilla laseja yöpöydältä. Leikkaus oli todella nopea, kivuton ja oikeesti ihan pikkujuttu. Pari päivää leikkauksen jälkeen lähdin lomareissuun, joten myös toipuminen tapahtui todella nopeasti. Viimeisimmistä silmälaseista olen oikeasti tykännyt. Ajattelinkin hommata niihin linssit joissa ei ole vahvuuksia. Lasejahan on nimittäin ihan kiva käyttää, silloin kun ei oikeasti ole pakko."