Petri Oksman

Kirurgi ja Iron Man -kilpailija Petri Oksman tähtää seuraavaan kauteen nähden sekä lähelle että kauas

 

- Linssileikkaukseen päätyminen oli helppo ratkaisu. Iän karttuminen yli viidenkymmenen vuoden aikaan sai lähinäön merkittävän huononemisen. Lukeminen ilman silmälaseja oli mahdotonta, kännykän käyttämien vaati lukulasit, harrastuksissa sykemittarin ja koiratutkan käyttäminen ilman laseja ei enää onnistunut. Lasit olivat aina hukassa, likaiset tai huurussa" Medilaser Oy:n toinen omistaja, silmäkirurgi Petri Oksman kertoo.

 

- Minulla on linssileikkausten tekemisestä monen sadan leikkauksen kokemus, ja tiesin miten korkea asiakastyyvyäisyys toimenpiteessä on.

Oksmanin leikkasi kokenut kirurgi Juha Lappalainen, ja mukana leikkauksessa oli Oksmanille erityisen tuttu Medilaser Tampereen klinikan tiimi.

 

- Jännitystä ei oikeastaan leikkausaamuna ollut, pidemmikin olin utelias miltä leikkaus tuntuisi ja näyttäisi mikroskoopin toiselta puolelta. Olo oli turvallinen huippukirurgi Juha Lappalaisen ja oman huipputiimin käsissä. Mittaukset oli tehty, linssit valittu. Aamulla täytettiin vielä paperit, käytiin muutama asia lävitse Juha Lappalaisen kanssa ja sitten vain odottamaan mustuaisten laajentumista, Oksman kertaa toimenpiteen kulkua.

Kun on itse suorittanut satoja leikkauksia, tietää toimenpiteen etenemisen ja mahdolliset riskit paremmin kuin hyvin. Oksmanilta asiakkaan asemaan asettautuminen käy kuitenkin helposti ja olo on ennenkaikkea utelias.

 

- Leikkaussalissa olo oli turvallinen ja itse leikkauskokemus helppo. Mikroskoopin valo ei paljoa häikäissyt, eikä toimenpide oikeastaan näyttänyt juuri miltään. Näkö oli kauas melko hyvä heti leikkauksen jälkeen ja lähinäkökin kohtalainen. Lähinäkö alkoi kirkastumaan pian leikkauksen jälkeen.

 

Silmäkirurgian huippuammattilaiselle kokemus on vain ja ainoastaan positiivinen, eniten hämmästyttää näön odotettuakin nopeampi kirkastuminen ja näön tarkkuuden paraneminen jo tunti leikkauksen jälkeen.

 

- Tunnin kuluttua kaukovisus oli jo 1.5 ja lähinäkö ilman laseja sanomalehden luku -luokkaa. Valot ovat teräviä, varjokuvia ei juuri esiinny. Nythän suorityskyky on huonoimmillan, maltan tuskin odottaa huomista ja paluuta siihen entiseen näkööni, ennen ikänäköä.

Petri Oksman harrastaa intohimoisesti triathlonia sekä kilpapyöräilyä ja on osallistunut useampaan Iron Man -kilpailuun, jossa ensin uidaan 3,8 kilometriä, sitten pyöräillään 180 kilometriä ja lopuksi juostaan maraton eli 42,195 kilometriä. Alkavaan kauteen Oksman tähtää ilman ikänäön rasitteita - hän tulee näkemään terävästi sekä pyörän nopeusmittarin että ajettavan maiseman.

 

- Linssileikkaus on helppo kokemus ja sen tuoma apu ikänäön aiheuttamaan lähinäön ja usein kaukonäönkin alenemiseen merkittävä. Jo nyt olen tosi tyytyväinen, kiitos Juha ja Medilaser!