Satu Tuomisto, Miss Suomi 2008

Satu Tuomisto nauttii elämästä uusin silmin

 

Malli, Miss Suomi 2008 ja Pitkä kuuma kesä -viihdeohjelman uusi juontaja Satu Tuomisto on käyttänyt vuosia likinäkönsä takia silmä- ja piilolaseja, mutta kokenut ne etenkin omassa työssään hankalina. Laserleikkauksella hän pääsi eroon silmälaseista ja voi nauttia nyt elämästä uusin silmin.

 

Lopputulos on enemmän kuin odotin. Ajattelin näkeväni laserleikkauksen jälkeen vähän paremmin, mutta yllätyin kun seuraavan päivän tarkastuksessa näköni oli parantunut 50 prosenttia entisestä ja hajataitto oli tiessään. En tarvitse enää laseja lainkaan, Tuomisto iloitsee.

 

Eniten harmittaa se, että lykkäsin leikkauspäätöstä ihan liian kauan. Olin luullut, ettei taittovirheleikkausta voisi tehdä kovin nuorille.

 

Silmälasit ja mallin meikki on mahdoton yhdistelmä

 

Tuomiston mukaan hänen likinäköisyytensä on aina hankaloittanut elämää. Piilolaseja on ollut vaikea käyttää, kun silmät ovat kuivat, ja silmälasit eivät taas ole tulleet kyseeseen mallin töissä ja esiintymisissä.

 

– Silmälasit ja keikoilla käytettävä meikki on aika mahdoton yhdistelmä. Minulla oli myös jatkuvia päänsärkyjä ja silmien hajataitto teki olon ja liikkumisen epävarmaksi, vaikka piilolaseja joskus käytinkin. Jo nuorena ryhmäshowtanssiesityksissä liikuin muiden mukana näkemättä juuri mitään, Tuomisto naurahtaa.

 

– Laserleikkauksen jälkeen silmät olivat päivän hieman arat, mutta siinä kaikki. Pelkäsin vähän miten toipumisaika vaikuttaisi työhöni, kun keikkoja on lähes päivittäin, mutta pystyin jatkamaan töitä heti kuten ennenkin.

 

– On upeaa nähdä kaikki paljon tarkemmin, jopa tarkemmin kuin koskaan silmälaseilla. Aamuisin tosin hapuilen laseja yöpöydältä, ennen kuin tajuan etten tarvitsekaan niitä.

 

Nopea ja vaivaton toimenpide - tarkempi näkö jo samana päivänä

 

Tuomistolle tehtiin laserleikkaus Medilaserin Espoon toimipisteessä. Leikkaavana lääkärinä toimi yksi maan johtavista silmäkirurgeista, silmätautien erikoislääkäri Harri Koskela.

 

– Olin kuullut paljon hyvää Medilaserista, ja vaikka tutkin myös muita vaihtoehtoja, Medilaser tuntui parhaalta. Kävin maanantaina esitutkimuksessa ja sain leikkausajan heti tiistaiksi. Ei siinä paljon ehtinyt jännittää. Myös leikkaus meni todella nopeasti ja lääkäri kertoi minulle koko ajan mitä kulloinkin tehtiin, Tuomisto kertoo.

 

– Yleisin syy tulla laserleikkaukseen on juuri se, että laseista on haittaa työssä tai harrastuksissa, tai sitten silmät eivät enää siedä piilolaseja, jos niitä on käyttänyt jo esimerkiksi 10-15 vuotta. Uusimpien menetelmien ansiosta likitaitteisuutta on mahdollista hoitaa menestyksekkäästi aina -14, kaukotaitteisuutta +6 ja hajataitteisuutta 5 diopteriin asti, Koskela kertoo.

 

– Miinuslaseja käyttävistä asiakkaistamme yli 99 prosenttia ja pluslasien käyttäjistä yli 80 prosenttia pääsee eroon silmälaseista, Koskela lisää.

 

Loistava sijoitus tulevaisuuteen

 

Tämä oli ehdottomasti loistava sijoitus tulevaisuuteen. Saan nauttia elämästä nyt uudella tavalla ja myös taloudellisesti leikkaus oli fiksu sijoitus. Vaikka olen vasta 23-vuotias olen hankkinut ja olisin joutunut hankkimaan vielä monet silmälasit, piilolasit ja aurinkolasit voimakkuuksilla. Leikkauksen hinta on kohtuullinen niiden rinnalla, Tuomisto toteaa.