Veli-Matti Savinainen

kuva: Tomi Hänninen

Silloinen Ässien pelaaja, nykyään Tapparan ringissä kiekkoileva Veli-Matti Savinainen kärsi huonosta näkökyvystä jo pidempään. Pelatessa lasien käyttäminen on mahdotonta, eivätkä piilolasit ikinä tuntuneet omilta.

 

- Joukkueen matkatessa vieraspeleihin linja-autolla huomasin, etten näe enää takapenkiltä television tekstityksiä. Yritin käyttää piilolinssejä, mutta niiden kanssa pelaaminen ei ollut minun juttuni. Ne ovat hankalat ja vaivalloiset käyttää, kertoo Savinainen kokemuksistaan.

 


Aluksi ajatus silmien leikkaamisesta hieman hirvitti, mutta Savinaisen joukkuekaveri Nico Aaltosen hyvät kokemukset saivat miehen kiinnostumaan asiasta nopeasti.
- Päätöstäni lähteä mukaan operaatioon helpotti se, että pelikaveri Nico Aaltonen oli vastaavassa leikkauksessa viime vuonna ja hän oli todella tyytyväinen tuloksiin ja itse operaation toteutukseen.

 

Päätöksen jälkeen projekti eteni varsin nopeasti. Pelikalenterista katsottiin sopiva pelitauko ja varattiin esitutkimusaika. Esitutkimuksessa saatiin selvyys Savinaiselle parhaiten sopivasta menetelmästä ja leikkausaika varattiin samaan rytinään.

 

- Ensin kävin esitutkimuksessa, jossa tutkittiin näkö ja selvitettiin voidaanko operaatio toteuttaa. Itse leikkauksessa alun valmistelut tuntuivat vähän epämiellyttäviltä, mutta itse operaatio oli yllättävän nopea, kivuton ja jopa huomaamaton. En oikeastaan edes huomannut laseria.

 

Toipuminen leikkauksesta sujui nopeasti. Näkö on parantunut huomattavasti eikä jälkihoitokaan aiheuta ylimääräistä vaivaa.

 

- Leikkauksen jälkeen käytin ensimmäisen päivän ajan erikoisvalmisteisia suojalaseja. Samoja laseja piti käyttää myös öisin, jotta en vahingossa hieroisi silmiä. Lasien lisäksi minun tarvitsee käyttää ainoastaan silmätippoja kolmen kuukauden ajan, joten jälkihoito on todella helppoa ja vaivatonta.

 

- Näkö parani heti operaation jälkeen huomattavasti ja vähitellen kehitystä on tullut vielä lisääkin. Nyt näen liikenteessä kameratolpatkin hyvin ja riittävän ajoissa. Lisäksi ne television tekstitykset näkyvät erittäin hyvin! Olen erittäin tyytyväinen operaation tuloksiin ja siihen, miten helposti ja hyvin kaikki sujui.

 

- Haluan vielä kiittää tästä mahdollisuudesta Medilaseria. Tällä oli huomattava merkitys elämäni laatuun ja terveyteen. Kiitos Medilaserin ystävälliselle henkilökunnalle!