Esitutkimuksesta jälkihoitoon


Esitutkimuksesta jälkihoitoon

 

Tuntuuko arki silmälasien kanssa hankalalta? Haluaisitko nauttia elämästäsi ilman silmä- ja piilolaseja? Nykyaikaisella tekniikalla myös ikänäkö voidaan korjata.

 

1. Esitutkimus

Ensimmäinen askel kohti silmälasittomuutta on esitutkimus. Esitutkimuksessa Medilaserin silmäkirurgiaan erikoistunut ammattilainen selvittää soveltuvuutesi näönkorjausleikkaukseen. Tutkimustulosten perusteella valitaan juuri sinulle parhaiten soveltuva leikkausmenetelmä. Esitutkimus ei sido sinua mihinkään, halutessasi voit miettiä asiaa rauhassa. Ajan esitutkimukseen voit varata suoraan lähimmältä klinikaltasi.

 

 

 
2. Toimenpide

Kaikki toimenpiteet ovat nopeita, kivuttomia ja turvallisia. Toimenpiteet tehdään päiväkirurgisina toimenpiteinä paikallispuudutuksessa. Ensimmäisten tuntien ajan leikkauksesta silmissä voi tuntua roskan tunnetta, pistelyä ja vetistystä. Pintaoireet helpottavat nopeasti eikä kipulääkitystä usein tarvita.

 

Toimenpiteen jälkeen lääkäri tarkastaa silmän ja sairaanhoitajat käyvät kanssasi läpi kotihoito-ohjeet. Kotiin pääset jo tunnin parin kuluttua toimenpiteestä. Näkö voi olla hieman utuinen vielä leikkauspäivänä, mutta kirkastuu tavallisesti jo samana päivänä. Lopullinen näöntarkkuus vakiintuu muutaman kuukauden sisällä.

 

 

 
3. 1 kk kontrolli ja 6 kk kontrolli

Yhden ja kuuden kuukauden kontrolleissa varmistetaan, että toipuminen on sujunut suunnitellusti. Kontrollikäynneistä sovitaan kotiuttamisen yhteydessä.