Muut palvelut

Muut palvelut

 

Silmäleikkausten lisäksi osa klinikoistamme tarjoaa myös muita näkemiseen ja silmien terveyteen liittyviä erikoispalveluita.

 

Sarveiskalvon kovetushoito

Medilaserin CXL (corneal collagen cross linking) -hoitoa käytetään vahvistamaan eri syistä heikentynyttä sarveiskalvoa. Yleisin syy sarveiskalvon heikkenemiseen on keratoconus eli sarveiskalvon kartiopullistuma. Sairauden vaikutuksesta sarveiskalvo ohenee, sarveiskalvon profiili muuttuu epäsäännölliseksi ja näöntarkkuus heikkenee.

 

› Sarveiskalvon kovetushoito

 

 

Silmänsisäinen piilolinssi (ICL)

Silmänsisäinen piilolinssi eli ICL on vaihtoehto laserleikkaukselle erityisesti silloin, kun halutaan korjata suurta likitaitteisuutta. ICL on pehmeän piilolinssin tapainen linssi, joka asetetaan silmän oman linssin eli mykiön ja värikalvon väliin.

 

› Silmänsisäinen piilolinssi (ICL)

 

Silmänpohjarappeuman injektiohoito

Silmänpohjan ikärappeumaa on kahta eri muotoa, kuivaa ja kosteaa, jotka ovat eri sairauksia ja taudinkuvaltaan erilaisia. Silmänpohjan ikärappeuman kostea eli vaikeampi muoto on hoidettavissa. Hoidossa silmän sisään annostellaan usean kerran hoitojaksona lääkeainetta, joka estää haitallisten uudisverisuonten kasvua.

 

> Silmänpohjarappeuman injektiohoito

 

 

OCT

OCT-tutkimus tulee sanoista Optical Coherence Tomography. Kyseisellä tekniikalla pystytään kuvantamaan silmän eri osia (pääasiassa verkkokalvoa ja näköhermonpäätä) ja niiden solukerroksia kerroskuvaustekniikkaa hyödyntäen. Tutkimus on nopea tehdä eikä välttämättä tarvitse lääkeaineella laajennettuja pupilleja. Tuloksia pystytään hyödyntämään yhdessä näkökenttätutkimuksen kanssa, jotta saadaan kiinni esimerkiksi alkava silmänpainetauti eli glaukooma. OCT-tutkimus on hyvä tuki  silmälääkärin tekemälle kliiniselle vastaanottotutkimukselle. OCT-tutkimus on tarjolla Espoon, Turun ja Vantaan toimipisteissä.

 

 

Silmälaboratorio-tutkimukset

Silmälaboratoriotutkimuksilla tarkoitetaan yleisesti seuraavia tutkimuksia: OCT, näkökenttä, silmänpohjavalokuvaus & topografia. OCT-kuvaus on saatavilla Espoon, Turun ja Vantaan toimipisteissä, näkökenttätutkimus Espoon, Hämeenlinnan, Turun ja Vantaan toimipisteissä, silmänpohjakuvausta Hämeenlinnan ja Vantaa toimipisteissä ja topografia-kuvaus kaikissa toimipisteissämme.