Usein kysyttyä

Tällä palstalla asiantuntijamme vastaavat kävijöiden lähettämiin kysymyksiin. Jos et löydä sivuilta vastausta mieltäsi askarruttavaan asiaan, vastaamme mielellämme.

> Lähetä uusi kysymys

Esitutkimus

Kannattaako hyvin vähäistä likinäköä korjauttaa leikkauksella? Mikä on pienin virhe, mitä hoidatte?

Pienin virhe, joka kannattaa korjauttaa, on se joka häiritsee ja vaatii ainakin ajoittaista silmälasien käyttöä. Käytännössä henkilö itse päättää näönkorjausleikkauksen tarpeen; jos kokee tarvitsevansa silmälaseja, leikkaus on hyvä vaihtoehto lasien käyttämiselle.

Lue kaikki kysymykset esitutkimuksesta »

 

 

Laserleikkaus

Heikkeneekö hämäränäkö tai syvyysnäkö laserleikkauksessa?

Hämäränäkö heikkenee väliaikaisesti leikkauksen jälkeen. Valojen ympärille tulee usein ns. halo-ilmiö eli ylimääräinen valokehä. Oire ei yleensä kuitenkaan häiritse esim. pimeällä ajamista. Syvyysnäköä varten silmien välillä ei saisi olla kovin suurta näöntarkkuuseroa. Jos kumpikin silmä näkee normaalisti leikkauksen jälkeen, syvyysnäkö säilyy ennallaan. Jos tehdään ns. monovision, syvyysnäkö voi hieman kärsiä, mutta yleensä teemme eriparisuuden sen verran lieväksi, että syvyysnäkö säilyy.

Lue kaikki kysymykset laserleikkauksesta »

 

 

Linssileikkaukset

Jos minulle on tehty aiemmin laserleikkaus, voiko minulle tehdä ikänäön tullessa linssileikkauksen?

Kyllä voi. Laserleikkaus ei estä linssileikkausta eikä lisää toimenpiteen riskejä. Yleensä laserleikattu näkee kuitenkin edelleen hyvin kauas eli kyseessä on pelkästään lähinäön korjaustarve. Linssileikkauksen hyödyt ja haitat on punnittava tarkoin ja silmät tutkittava perusteellisesti ennen lopullista hoitopäätöstä.

Lue kaikki kysymykset linssileikkauksesta »

 

 

Kaihileikkaukset

Voiko kaihileikkauksen tehdä uudelleen?

Harmaakaihi ei kasva uudelleen eli varsinaista kaihileikkausta ei ole tarvetta uusia. Jos näkö tuntuu epätarkalta kaihileikkauksen jälkeen, syynä voi olla ns. jälkikaihi, jota tulee muutamalle prosentille leikatuista. Jälkikaihi hoidetaan laseroimalla.

Lue kaikki kysymykset kaihileikkauksesta »

 

 

Muut toimenpiteet

Voiko ICL:llä ("silmänsisäinen piilolasi") muuttaa silmien väriä?

Ei voi, sillä ICL asennetaan iiriksen eli värikalvon taakse, josta linssin väri ei näkyisi.

Lue kaikki kysymykset muista toimenpiteistä »

 

 

Yleistä silmäleikkauksesta

Mitä minun tulee tehdä päästäkseni silmäleikkaukseen?

Kannattaa ottaa yhteyttä lähimmälle klinikallesi ja varata aika esitutkimukseen. Esitutkimuksessa määritetään soveltuvuutesi näönkorjausleikkaukseen, mitataan silmistäsi leikkausta varten tarvittavat parametrit ja suositellaan Sinulle parhaiten soveltuvaa hoitomuotoa. Esitutkimus ei sido leikkaukseen eli päätöksen voit tehdä rauhassa kuultuasi hoitosuosituksen.

Lue kaikki yleiset kysymykset silmäleikkauksesta »

 

> Lähetä uusi kysymys