Historia

Edelläkävijä taittovirhekirurgiassa

Medilaserin taittovirhekirurgian tarina alkoi 1997 Oulussa, kun silmälääkärit Harri Koskela ja Petri Oksman aloittivat tekemään taittovirheleikkauksia paikallisessa yrityksessä. Varsin pian tämän jälkeen he perustivat Medilaser Oy:n.

 

Medilaserin ensimmäinen toimipiste perustettiin Kuopioon paikallisen sairaalan tiloihin vuonna 1998. Seuraava toimipiste perustettiin Tampereelle vielä samana vuonna. Ensimmäiset taittovirhekirurgiset leikkaukset tehtiin 21.4.1999 ja samana vuonna aloitettiin myös kaihileikkaukset. Vuonna 2014 Medilaser on tarjonnut suomalaisille nykyaikaisia silmäkirurgisia palveluja jo 15 vuoden ajan. 

 

 

Taittovirhekirurgia valtaa alaa

Medilaserin toiminnan alkuvuosina taittovirhekirurgiaan suhtauduttiin asiantuntijapiireissä epäilevästi ja alkuvuosien toimenpidemäärät nykypäivään verrattuna olivat vaatimattomia. Taittovirhekirurgian suosio alkoi nousta 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmennen puoliväliä kohti. Edelläkävijänä Medilaser otti ensimmäisenä Suomessa vuonna 2012 käyttöön SMILE –tekniikan laserkirurgiassa. SMILE on läpätön  laserleikkaus, jonka keskeinen hyöty on siinä, että sarveiskalvolle ei enää tehdä läppää. Tämän ansiosta sarveiskalvo jää vahvemmaksi ja vältetään mm. kuivasilmäisyyttä.

Tähän päivään mennessä Medilaserin kokeneet kirurgit ovat auttaneet jo yli 65 000 asiakastaan pääsemään eroon silmä- ja piilolaseistaan.

 

Medilaser laajenee

Kasvun myötä syntyi tarve perustaa uusia toimipisteitä. Medilaserin kolmas toimipiste perustettiin Jyväskylään vuonna 2004. Tämän jälkeen Medilaser avasi klinikat Lahteen (2006), Seinäjoelle (2008), Turkuun ja Hämeenlinnaan (2010) sekä Poriin ja Kotkaan (vuonna 2011). Vuoden 2013 alusta lukien siirtyivät Medilaserin aiemmin osaomistamat klinikat Espoossa ja Vantaalla kokonaan Medilaserin omistukseen.

 

Vuonna 2014 Medilaserissa on Suomessa 11 klinikkaa. Kaikki klinikat sijaitsevat keskeisillä paikoilla hyvin liikenneyhteyksien varrella.

 

Linssileikkauksella apua ikänäköön

Vuonna 2009 Medilaser edellä kävijänä aloitti leikkaushoidot ikänäköön. Linssileikkaukset tehdään samalla tekniikalla kuin kaihileikkaukset, mutta kaihileikkauksesta poiketen silmän oma linssi korvataan yksitehoisen tekomykiön asemesta monitehoisella tekomykiöllä. Linssileikkausten avulla on mahdollista päästä eroon silmälaseista useimmissa elämäntilanteissa ja samalla hoitaa tai ehkäistä kaihin syntyminen. Linssileikkaukset ovat saaneet suuren suosion ja jo vuonna 2013 ylitimme 1000 linssileikkauksen rajan. Vuoden 2014 alkupuolella linssileikkausten suosio on edelleen jyrkässä kasvussa.

 

Katse tulevaisuuteen

Medilaserissa uskomme, että yhä useampi haluaa eroon eri elämäntilanteissa silmälaseista tai vähentää riippuvuuttaan silmälasien käytöstä. Se merkitsee investointia omaan itseensä; työuraan, harrastuksiin tai vain vaivattomampaan elämään. Medilaser vahvistaa asemaansa johtavana yrityksenä laser- ja linssikirurgiassa sekä tarjoaa luotettavaa ja nopeaa palvelua kaihikirurgiassa ja silmänalueen plastiikkakirurgiassa. Kehittääkseen omaa toimintaansa Medilaser on perustanut tutkimusjohtajan tehtävän edelleen kehittämään silmäkirurgisia palveluja ja sitä kautta vahvistamaan omaa osaamistaan, jotta voisimme palvella asiakkaittamme entistäkin paremmin.